De viktige valgene

I forbindelse med lansering av bevissthetscoach.no har jeg også premiere på på mitt første blogginnlegg. God lesing 😊

Her på bevissthetscoach.no, er det ingen «må og bør», det har jeg hatt nok av i livet, – kanskje du også? Derfor er det ingen fast dag jeg legger ut innlegg fordi jeg føler jeg «må eller bør». Her kommer jeg til å skrive om det jeg «vil» akkurat når jeg vil. Høres ikke det herlig ut? 😊 Det er noe med at når man gjør det man vil og ikke «må elle bør», så flyter energien fritt, fordi det blir lystbetont! Jeg kjenner allerede nå når jeg skriver mitt første innlegg, at dette nettopp er lystbetont! – Hvordan kjenner jeg det? Jo, det bobler i magen og det kjennes ut som jeg svever her jeg sitter på stolen!

Temaet i mitt «premiereinnlegg» er knyttet til «valg», og da snakker jeg ikke politikk og valg-høst, men personlige og dyptgripende valg. Det siste året har jeg tatt noen store, saftige og til tider vanskelige valg, ja fordi valg er oftest vanskelige! Og jeg har erfart at jo mer jeg har lært å kjenne meg selv, våget å stille de vanskelige spørsmålene, jo helere føler jeg meg som menneske. Det er alltid skummelt å forlate det trygge, enten om det er et forhold, jobb eller bare noe så enkelt som vaner og rutiner. Jo lengre du dveler og bruker energi på å tenke, jo vanskeligere blir det å prøve valget ut i livet. Men det jeg har erfart selv er at når jeg først har våget å hoppe i det, har energien allerede kommet i svevet. Det er noe med det å sette tanken ut i handling. Mer om valgene jeg har tatt, kommer jeg tilbake til i et senere innlegg.

Men når man skal ta et valg, er det lett å spørre venner, familie, kjæreste – de man har rundt seg om hva man «bør» gjøre.. Ja, der har du ordet «bør» igjen.. Valg er så vanskelig at vi faktisk prøver å overlate valget til andre. Det er jo så mye lettere å fraskrive seg ansvaret, da tok jeg jo ikke valget alene, men sammen med noen. Føles ikke det litt tryggere kanskje? Dette skjer helt ubevisst, og er en del av det å være menneske. Som Per Fugelli ville ha sagt, «vi mennesker er fra naturens side flokkdyr». Men hvor avhengig gjør du deg av andres meninger? Det er jo klart at noen ganger må man involvere sine nærmeste når et valg skal tas. Men hva skjer om du øker din bevissthet rundt det å ta ansvar for egne valg de gangene den viktigste «brikken» faktisk er deg selv?

Stå i det, kjenne etter hva du VIL istedenfor BØR? Når du erstatter ordet «jeg bør…» med ordet «jeg vil…» hva skjer med deg da? Prøv å si setningen høyt for deg selv.  Tillat deg å kjenne etter! Kanskje du allerede nå har startet en prosess…? 😊

Gode ønsker fra Stine

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere liker dette: