Å komme nærmere hjerte, betraktninger fra en «Kjærlighetscoach»

I løpet av livet har jeg alltid hatt en viss respekt for autoriteter, det er som om jeg har dempet meg i møte med disse. De er jo så flinke, vellykkede og sitter på en makt jeg ikke har. Til tross for at jeg alltid har vært et nysgjerrig og åpent menneske har jeg ofte lagt lokk på meg selv i disse møtene med «maktpersoner» og blitt mindre enn jeg er.

Men etter at jeg har jobbet med mennesker som coach og matchmaker ser jeg at også den selvsikre forretningsmannen eller den vakre, stolte kjendiskvinnen som lyser mot meg, også har sine utfordringer. Den tryggheten og menneskelige innsikten jeg har erfart som «Kjærlighetscoach» har vært en interessant reise. Det er noe spesielt og magisk ved dette, å komme innpå folk og vite at vi alle er mennesker bak fasaden de fleste bærer utenfor sine fire vegger. Det er som å ha nøkkelen til et hemmelig kott. Etter mange samtaler i det hemmelige kottet har jeg begynt å se alle typer mennesker med nye øyne. For jeg vet at bak selv den mest kjølige masken finnes det et spekter av alle typer følelser. Vi mennesker er sammensatte. Ingen er bare selvsikker, arrogant eller tøff. Vi innehar alle motpoler, og mange av disse burde vi utforske mer for å få et rikere og mer autentisk liv. Jeg kaller det «å komme nærmere sitt hjerte».

I en hektisk hverdag har de fleste en tendens til å tro at alle menneskene rundt seg virker så uberørte, og dette påvirker hvem en selv blir i møte med en annen. Kanskje det vil hjelpe å vite at alle strever med sitt og de færreste er så uberørte som man skulle tro? De fleste synes det er vanskelig å være menneske både i relasjon til seg selv og andre.

Jeg har sett et mønster i at mange som synes det er utfordrende å finne en som passer til en selv ofte er svært «hode og tankestyrt». Det rasjonelle hodet har tatt overhånd og har en tendens til å sabotere for kjærligheten og de «hjertebaserte følelsene». Tankene er ofte rasjonelle, men de fleste trenger å komme nærmere sitt eget hjerte ved å lytte til egne behov og forstå seg selv og hvem de egentlig er under «skallet», når de er i prosess med å finne en partner som skal passe for dem. Først da vil døren åpne seg for en ekte relasjon.

Mønsteret som går igjen hos mange single der ute, er at de trenger å komme nærmere seg selv, rive ned forsvarsmuren som hindrer dem i å åpne opp for et nytt menneske. Tillate seg selv å gå inn i motpolen til arrogant eller tøff, og utforske mer av disse sidene som sårbarhet og kanskje til og med frykt. Men det kan også være noe så enkelt som å tillate seg selv mer glede og kjenne mer på den, ikke være for hard mot seg selv. Jeg har vært vitne til mange personlige prosesser hvor følelsene kommer til overflaten. Alle mennesker har følelser, og de kommer frem på de mest magiske måter når man tillater seg å «lande i dem» versus å «haste videre». Hos meg som kjærlighetscoach gir jeg rom og støtte for å gå inn for landing.

Husk at når du deler ditt innerste i møte med et annet menneske, da er du på vei. Når du lar den andre ta del i din reise som kan være både modig og skjør, først da åpner du opp for å kunne slippe noen inn. Jo friere du kan tillate deg å være, jo friere blir livet og møte med en potensiell partner.  – Som en klient sa til meg, «akkurat nå kjenner jeg på uhemmet glede og kjærlighet». Hvem vil vel ikke oppleve det? 😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Et WordPress.com-nettsted.

opp ↑

%d bloggere liker dette: